GASSAN Diamond Tour

Ontdek de magie van Diamanten bij GASSAN

Diamanten hebben altijd een onweerstaanbare aantrekkingskracht gehad. Hun schittering, schoonheid en tijdloze elegantie fascineren mensen als eeuwenlang. Bij HOUSE of GASSAN willen we deze magie met u delen.

Diamant bij GASSAN

Diamant staat voor waardevol en duurzaam. Terecht, want dit bijzondere natuurproduct is miljoenen jaren geleden ontstaan onder zeer grote hitte en druk. Diamant is gekristalliseerde koolstof en is de hardste stof die we kennen. Al meer dan 400 jaar lang perfectioneren de diamantslijpers de kunst van het ambacht. Bij GASSAN Diamonds wordt deze traditie voortgezet. In bewerkte vorm is diamant namelijk van ongekende schoonheid.  De waarde van diamant wordt na bewerking bepaald door de combinatie van de vier c’s.

GASSAN Schiphol

Op GASSAN Schiphol kunt u zich uitgebreid laten informeren over diamanten bij onze GASSAN Diamond shops in de vertrekhallen 1, 2 en 3. Onze eigen merken bestaan uit GASSAN 121, GIGI by GASSAN, TROPHY by GASSAN en Choice by DL. Voor informatie over het aanbod kunt u hier terecht. 

GRATIS Diamond Tour

Stap binnen in de schitterende wereld van diamanten bij HOUSE of GASSAN in Amsterdam. De Diamond tour neemt u mee op reis langs enkele van de meest schitterende diamanten en juwelen van Nederland. Tijdens de tour maakt u kennis met de geschiedenis, het vakmanschap en de prachtige collecties van GASSAN Diamonds. Boek de gratis Diamond Experience tour.

Sluiting GASSAN Plaza

GASSAN Plaza interieur winkel Schiphol

Via deze weg willen wij u informeren dat GASSAN Plaza per 1 augustus 2023 gaat sluiten.

GASSAN is altijd in beweging en legt vanaf 1 augustus haar toekomstfocus op de vestigingen op Airside en in Amsterdam en Rotterdam.

We willen u heel hartelijk danken voor het vertrouwen en de klandizie gedurende de afgelopen jaren.
Wij hopen u snel weer te zien in een van  onze andere locaties.

We zijn geopend in alle Terminals van Luchthaven Schiphol op Airside en voor lopende reparaties en/of bestellingen bent u meer dan welkom bij:

HOUSE of GASSAN
Nieuwe Uilenburgerstraat 173-175   |  1011 LN Amsterdam  |   020 622 5333 

GASSAN Rotterdam
De Meent 102   |   3011 JR Rotterdam   |   010 792 0730

Voor online shopping kunt u onze website gassan.com bezoeken.

Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Nogmaals dank en met hartelijke groet,

Team GASSAN Schiphol-team

Sluiting GASSAN B-pier en Swatch HB-boulevard

Beste klanten en bezoekers,

Hierbij willen wij  u informeren dat GASSAN Watches & Jewelry op de B-pier en Swatch op de HB-boulevard per 1 augustus hun deuren hebben gesloten op Schiphol. We willen graag onze oprechte dank uitspreken aan al onze gewaardeerde klanten en bezoekers voor hun jarenlange steun en vertrouwen.

Het was een eer om u te verwelkomen in onze winkels en we waarderen de tijd die u hebt doorgebracht met het ontdekken van onze exclusieve collecties van GASSAN. We streven er voortdurend naar om de hoogste normen van kwaliteit en service te handhaven. Uw loyaliteit heeft ons gemotiveerd om te groeien en te blijven excelleren.

Hoewel deze specifieke locaties zijn gesloten, blijft GASSAN Schiphol toegewijd aan het bieden van een uitzonderlijke winkelervaring op de luchthaven. We nodigen u uit om onze andere locaties te bezoeken en te genieten van onze collecties en diensten.

Nogmaals hartelijk dank voor uw steun. We hopen u binnenkort weer te mogen verwelkomen in een van onze andere winkels op Schiphol.

Met vriendelijke groet,

Het GASSAN Schiphol-team

Opening OMEGA Boutique Vertrekhal 3

Beste klanten en bezoekers,

Met groot enthousiasme kondigt GASSAN de recente opening aan van de gloednieuwe OMEGA Boutique in Vertrekhal 3 op Schiphol. Op 28 mei 2023 werd deze prachtige Boutique officieel geopend, waarmee we onze samenwerking met het horlogemerk OMEGA verder versterken.

Deze nieuwe Boutique in Vertrekhal 3 markeert een spannende mijlpaal voor ons, als we onze passie voor uitzonderlijke horloges delen met de reizigers op Schiphol. Hier kunnen bezoekers genieten van een uitgebreide selectie van OMEGA’s meest iconische horloges, bekend om hun technische innovatie en tijdloze stijl.

De opening van de OMEGA Boutique is een blijk van ons voortdurende streven naar uitmuntendheid en onze toewijding aan het aanbieden van de beste ervaring aan onze gewaardeerde klanten. We kijken uit naar een veelbelovende toekomst samen met OMEGA, waarin we gezamenlijk streven naar het delen van vakmanschap en innovatie op het gebied van horloges.

Bij GASSAN zijn we trots om deze prachtige nieuwe bestemming op Schiphol te presenteren en we nodigen alle passagiers uit om ons te bezoeken in de OMEGA Boutique in Vertrekhal 3. Hier kunnen liefhebbers van fijne horloges de ultieme beleving ervaren en ons enthousiasme delen voor deze bijzondere tijdmeters.

4 Februari: Opnieuw banenmarkt op Schiphol

Vanwege de aanhoudende behoefte aan personeel organiseren wij op zaterdag 4 februari tussen 10.00 en 15.00 uur opnieuw een banenmarkt op Schiphol. 50 Werkgevers zijn aanwezig om in gesprek te gaan over de openstaande vacatures. Bij sommige bedrijven ligt het contract zelfs al klaar!

Banen voor werkenden, werkzoekenden, scholieren en studenten

De banenmarkt is bestemd voor werkenden, werkzoekenden, scholieren, schoolverlaters, studenten en oud-studenten van mbo-scholen uit de gehele Randstad. Maaruiteindelijk is iedereen die kan en wil werken welkom op Schiphol, inclusief mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Overwegend operationele vacatures
We zijn vooral op zoek naar operationele medewerkers tot en met mbo-4 niveau in de (vlucht-)afhandeling, logistiek, facilitaire dienstverlening, beveiliging, techniek, schoonmaak, horeca en retail. Denk hierbij aan functies als:

 • (grond)steward(ess)
 • passenger assistant
 • aircraft mechanic
 • platformmedewerker
 • bagagemedewerker
 • horecamedewerker
 • logistiek medewerker/coördinator
 • loodsmedewerker
 • buschauffeur
 • (aspirant) luchthavenbeveiliger
 • schoonmaakmedewerker
 • customer service attendant
 • sales assistant

We willen graag laten zien hoe leuk het is om te werken in de luchtvaart en hoe groot de verscheidenheid aan functies op Schiphol is. Bij sommige werkgevers kun je het werk ook echt ervaren.

Aanmelden
Benieuwd geworden? Meld je dan aan voor de banenmarkt via deze link. We willen graag voor iedereen voldoende tijd hebben, vandaar dat we werken met vier tijdsloten tussen 10.00 en 15.00 uur.

Locatie en route
De banenmarkt wordt gehouden in het Atrium van kantoorgebouw The Base, Evert van de Beekstraat 104 op Schiphol-Centrum. Klik hier voor een routebeschrijving.

Samenwerking
De banenmarkt is een samenwerking tussen Luchtvaart Community Schiphol (LCS), Royal Schiphol Group, UWV, Werkgeversservicepunt (WSP) Groot-Amsterdam, gemeente Haarlemmermeer en Regionaal Werkcentrum (RWC) Groot-Amsterdam.

FOTOGRAFIE: NATASJA WAGNER | WAGNERFOTOGRAFE.NL

Immaterieel erfgoed

bewerken diamant immaterieel erfgoed

UNESCO conventie

Vrijdag 20 september 2013 werden weer enkele nieuwe tradities toegevoegd aan de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. De Nationale Inventaris vloeit voort uit de Nederlandse ratificatie van de UNESCO conventie ter bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed, die Nederland onder meer verplicht het eigen immaterieel erfgoed in kaart te brengen. UNESCO hecht veel waarde aan het beschermen van tradities, niet door ze te conserveren maar door ze levensvatbaar te houden voor de toekomst, zo ook nieuwe generaties ervan kunnen genieten. Nederland ratificeerde vorig jaar de UNESCO-conventie

De Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed is samengesteld door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE).

Eén van de nieuw geplaatste tradities is het ambacht diamant bewerken. Het is een voor de Nederlandse geschiedenis belangrijk ambacht, nauw verbonden met de Joodse geschiedenis in Amsterdam.

Geschiedenis

De diamantgeschiedenis van Amsterdam gaat terug tot in de zestiende eeuw, het diamantambacht werd vooral in Joodse kring beoefend. Het is een nauwkeurig en ambachtelijk werk, met als belangrijkste bestanddelen het kloven, zagen, snijden en slijpen.

GASSAN Diamonds en Coster Diamonds

Twee van de grootste Amsterdamse diamantairs, Coster Diamonds en GASSAN Diamonds, namen het voortouw om het ambacht op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed te plaatsen. Kees Noomen (directeur Coster Diamonds) en Benno Leeser (president-directeur GASSAN Diamonds) namen met trots het certificaat en het schildje met het logo, dat door Ineke Strouken (directeur van het VIE) werd uitgereikt, in ontvangst.

Benno Leeser president-directeur GASSAN Diamonds
Benno Leeser – president-directeur GASSAN Diamonds

Plaatsing op de Nationale Inventaris houdt een bijzondere erkenning in. Het brengt tot uitdrukking dat achter deze tradities die erkend zijn, een actieve gemeenschap schuil gaat, die zich wil inzetten voor het levensvatbaar houden van de tradities. Coster Diamonds en GASSAN Diamonds vertalen dit door middel van het opzetten van een opleiding tot diamantbewerker en het geven van tours aan nationale en internationale bezoekers om educatie te geven op het gebied van diamant. Hierdoor kan de traditie en het ambacht overgedragen worden aan jongere generaties.