Over ons

HOUSE of GASSAN

Leeser family GASSAN Diamonds

In september 2017 heeft GASSAN haar vijftigjarig bestaan als business partner van Amsterdam Airport Schiphol gevierd. Startte GASSAN met 1 diamantbalie in 1967, vandaag de dag heeft GASSAN Schiphol 14 winkels en 200 medewerkers op de Luchthaven en heeft hier reeds diverse prijzen voor gastvrijheid en service gewonnen. GASSAN staat voor diamanten, juwelen en luxe horloges. Het merk GASSAN representeert handwerk, bewezen kwaliteit, betrouwbaarheid en service, al meer dan 75 jaar.

Ons assortiment telt inmiddels zo’n 80 horloge- en juwelenmerken en natuurlijk nog altijd losse diamanten die in een sieraad kunnen worden gezet terwijl de reiziger wacht. Sinds 2013 is het ambacht van diamant bewerken erkend als immaterieel erfgoed. Dit ambacht wordt beoefend op onze GASSAN Diamonds fabriek in het centrum van Amsterdam. GASSAN Diamonds gebruikt conflictvrije diamanten. Al onze diamanten zijn gekocht van legale bronnen die niet betrokken zijn bij financiële conflicten en bovendien voldoen aan de door de Verenigde Naties hiervoor opgestelde resolutie.

Het familiebedrijf HOUSE of GASSAN is in oktober 1945 opgericht door de Nederlandse diamanthandelaar Samuel Gassan, de opa van de huidige directeur Benno Leeser. Begin 2013 werd het bedrijf de eerste winnaar van de ‘Familiebedrijven Award’, onder meer vanwege hun reactie op de recessie in 2009. HOUSE of GASSAN behield de rust en zag in 2011 en 2012 de omzet nieuwe records bereiken. Het jaar erop werd in de diamantslijperij een record aantal bezoekers ontvangen, meer dan vierhonderdduizend, waaronder circa dertig procent uit Azië. Naast deze prestigieuze prijs heeft GASSAN Schiphol meerdere Awards mogen ontvangen.

GASSAN staat voor diamanten, juwelen en luxe horloges. Het merk GASSAN representeert handwerk, bewezen kwaliteit, betrouwbaarheid en service, al meer dan 75 jaar.

Bekijk hier de GASSAN documentaire die is gemaakt n.a.v. het 75 jarig bestaan.